Najveći poreski dužnici su...

Bez autora
Oct 16 2013

Poreskа uprаvа Republike Srbije, u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, objаvila je spisаk nаjvećih dužnikа prаvnih licа i spisаk nаjvećih dužnikа preduzetnikа nа dаn 30.09.2013. godine. Objavljeno je pet spiskova sa 1.500 preduzeća koja su najveći dužnici.U protekla tri meseca ukupan dug je smanjen, međutim dug preduzeća koja su aktivna je uvećan. Najveći poreski dužnik među aktivnim pravnim licima je “Zastava oružje” iz Kragujevca, sa dugom od 6,2 milijarde dinara, a zatim sledi “Simpo” iz Vranja, koji duguje 3,8 milijardi dinara.

Najveći poreski dužnici su...Poreskа uprаvа Republike Srbije, u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, objаvila je spisаk nаjvećih dužnikа prаvnih licа i spisаk nаjvećih dužnikа preduzetnikа nа dаn 30.09.2013. godine.

Objavljeno je pet spiskova sa 1.500 preduzeća koja su najveći dužnici.

U protekla tri meseca ukupan dug je smanjen, međutim dug preduzeća koja su aktivna je uvećan.

Najveći poreski dužnik među aktivnim pravnim licima je “Zastava oružje” iz Kragujevca, sa dugom od 6,2 milijarde dinara, a zatim sledi “Simpo” iz Vranja, koji duguje 3,8 milijardi dinara.

“Sloboda” iz Čačka duguje 2,4 milijarde dinara, “Krušik” iz Valjeva - dve milijarde dinara, “Namenska” u okviru “Prve petoletke” iz Trstenika - 1,7 milijardi dinara, “Mera invest” iz Beograda - 817,5 miliona dinara, “Simeks” iz Subotice - 795,3 miliona dinara, “Zmaj” iz Beograda - 743 miliona dinara, “Niš ekspres” iz Niša - 703,1 miliona dinara, “Luka Beograd” - 650,9 miliona dinara.

Među najvećim poreskim dužnicima su i javno preduzeće “Putevi Srbije”, Republički geodetski zavod, Zavod za izgradnju Grada Beograda, kompanije “Farmakom”, “Novosti”, “Galenika”, “Vujić” Valjevo, “Zekstra grupa”...

Na spisku najvećih dužnika je 312 aktivnh pravnih lica, 734 firme koje su u stečaju i likvidaciji, 167 onih koje su u restrukturiranju, zatim 224 firme koje su brisane iz registra, 50 onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PIB) i 1.000 preduzetnika.

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju.

Više informacija možete pronaći na sajti Poreske uprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik